A spanyol omlett világszerte népszerű, így rengeteg verziója létezik. A következő kolbászos, zöldséges omlett egy tuti egyszerű és gyors változat, ugyanis főtt krumplival készül, amely remekül hasznosíthat előző napi maradék zöldségeket is..
Hozzávalók
- 3-4 db főtt krumpli
- Kb 10 cm chorizo sütőkolbász
- 1 vöröshagyma
- 1 bébi vagy fél szál cukkini (lásd tippek)
- 5 db közepes tojás
Elkészítés
- A tojásokat lazán felverjük – nem habverővel, hanem villával!
- A hagymát vékonyan felszeleteljük.
- A krumplikat és a kolbászt durván kockázzuk.
- A hagyma szeleteket és kolbász darabokat forró serpenyőbe szórjuk, majd alacsony hőfokon átsütjük.
- Közben a cukkinit felkockázzuk.
- Amikor a kolbászból kisült a zsír, a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a cukkini és krumpli darabokat, 1-2 percig sütjük.
- Leöntjük a tojással, elegyengetjük.
- Lefedve, alacsony hőfokon addig sütjük, amíg a tojás teljesen szilárd lesz a közepén (ez felgyorsítható grill alatt).
- Megborsozzuk, melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével és egyszerű zöldsalátával.
- A recept ideális maradék főtt burgonya és egyéb zöldségek felhasználáshoz- a cukkinit lecserélhetjük egyéb maradék párolt vagy blansírozott zöldségekre: ideális pl a zöldborsó, spárga, zöldbab, spenót, brokkoli, kelbimbó, káposzta stb. A hagyma lehet póré, a kolbász lehet magyar sütőkolbász is.
- Langyosan vagy hidegen szuper tapas lehet borozgatás mellé – szeleteljük fel kis kockákra és tálaljuk fogpiszkával.
- A kolbászos, zöldséges omlett szuper gyors és egyszerű főétel lehet hétköznapi vacsorára vagy hétvégi brunchra.
Kapcsolatos cikkek
- Chorizo receptek
- Omlett receptek
- Cukkini receptek
- Krumplis receptek
- Tapas receptek
- Maradékok felhasználása
Zest.hu