A következő tojás, lazac és spárga saláta az angolok egyik kedvenc nyári étele, különösen hétvégi brunch-ként. Tíz perc alatt elkészíthető, ugyanakkor egy különleges ételt tálalhatunk családunk, barátaink számára..
Hozzávalók
- 4 tojás
- 30 dkg zöldspárga fejek
- 20 dkg friss fejtett lóbab vagy fagyasztott fejtett bab
- 5 dkg zsázsa vagy vizitorma
- 10 dkg füstölt lazac
- 1 ek olívaolaj
- 1 citrom reszelt héja és kicsavart leve
- Parmesán sajt (opcionális)
Elkészítés
- A tojásokat egy lábasba helyezzük, hideg vízzel ellepjük. Magas hőfokon, lefedve felforraljuk. Amint forr, lehúzzuk a tűzhelyről, 6 percig fedő alatt állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- A spárgát és babot forró vízben 2-3 percig blansírozzuk, hideg (inkább jeges vízzel) leöblítjük.
- A babokat a hártyából kinyomkodjuk. A tojásokat megpucoljuk, gerezdekre felvágjuk.
- A lazacot vékony csíkokra vágjuk vagy cafatokra szaggatjuk.
- Az olajat elkeverjük a citromhéjjal és lével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy tálaló edénybe szórjuk a vizitormát, erre a babot majd a spárga fejeket, lazac csíkokat és tojás gerezdeket elrendezzük.
- Parmesan sajtból zöldségpucolóval esetleg forgácsokat “hámozunk” a salátára.
- Tálalás előtt az öntettel leöntjük.
Tippek
- Tálaljuk pirított ciabatta szeletekkel vagy bagettel.
- Szuper nyári brunch-ra, ünnepi villásreggelire vagy laza ebédre, vacsorára.
- A viztitorma lecserélhető rukkolára, ha nehéz a beszerzése.
- A tojás, lazac és spárga saláta szuper egyszerű-de-nagyszerű étel, langyosan vagy hidegen is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu