Egy kiadós omlett télen-nyáron remek gyorsétel lehet, különösen ha gazdagítjuk szezonális zöldségekkel. A következő édesburgonya, brokkoli és feta omlett egy őszi vitaminbomba, amit 20 perc alatt összedobhatunk.
Hozzávalók
- 1ek olívaolaj
- 1 lilahagyma
- 50 dkg édesburgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk kakukkfűlevél
- 1 kisebb brokkoli
- 5 dkg feta sajt
- 6 nagy tojás
Elkészítés
- A hagymát felszeleteljük. Az édesburgonyát megpucoljuk, durván lereszeljük vagy legyaluljuk.
- A nagyobb brokkoli rózsákat kisebbre tördeljük vagy vágjuk. A tojásokat kevés sóval és 3 ek vízzel felverjük (nem habosra).
- Az olajban a hagymát megpuhítjuk, hozzáadjuk az édesburgonyát, 5 percig pároljuk. Belepréseljük a fokhagymát, belemorzsáljuk a kakukkfűleveleket, egy percig kevergetjük.
- Közben a brokkolit vízgőz felett kissé átpároljuk vagy forró vízben egy-két percig blansírozzuk. Fontos, hogy harapós maradjon! Lecsepegtetjük és a sült édesburgonyához adjuk.
- Belemorzsáljuk a fetát, elkeverjük.
- A tojást a zöldségekre öntjük, majd alacsony hőfokon 15 percig sütjük.
- Közben a grillsütőt bekapcsoljuk. Amikor az omlett teteje kocsonyás, de már nem folyékony, grill alatt az omlett tetejét 2-3 percig megbarnítjuk.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével és zöldsalátával.
- Mivel a brokkoli és az édesburgonya a szuperételek közé tartoznak, az omlett szuper egészséges, így ideális őszi immunrendszer erősítésre vagy hosszú tisztítókúrára is. Passzol fogyókúrás, diétás és vegetáriánus étrendekbe is.
- Az édesburgonya, brokkoli és feta omlett meglehetősen kiadós, így szuper gyors ebéd vagy vacsora lehet. Továbbá ideális brunch étel, különösen egy mulatozást követő napon!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu