A sült csirkecomb fetás spenóttal ideális lusta, rohanós napokra, amikor nincs időnk vagy energiánk a konyhában sürögni, ugyanakkor valami egészséges ebédet, vacsorát szeretnénk családunk, barátaink számára tálalni. A recept nagyon egyszerű, kezdők is kipróbálhatják.
Hozzávalók
- 8 db alsó vagy felső csirkecomb
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk oregánó
- 1 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Fél tk köménymag
- 25 dkg spenót
- 5 dkg feta sajt (opcionális)
Elkészítés
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
- Egy tepsibe helyezzük a megmosott, áttörölt combokat. 2 ek olajjal és a citromlé felével lelocsoljuk, majd megszórjuk az oregánóval, sózzuk, borsozzuk. 35-40 percig szép barnára sütjük.
- Amikor a csirke majdnem elkészült, a spenótot megmossuk, lecsurgatjuk.
- A maradék olajban a fokhagymát és köménymagot néhány másodpercig sütjük, majd hozzáadjuk a spenótot, 2-3 percig megfonnyasztjuk. Lelocsoljuk a citromlével, belemorzsáljuk a fetát, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük.
- Négy tányérra elosztjuk, tetejére 2-2 db combot helyezünk.
Tippek
- Tálaljunk mellé még valami egyszerű szénhidrát köretet – ajánlatunk a krumplipüré.
- Érdemes kiegészíteni még egy zöldséges körettel vagy salátával. Használjuk ki a sütő alsó polcát erre! Sült zöldségek>>
- A sült csirkecomb fetás spenóttal egy fantasztikusan egyszerű, hétköznapi vagy hétvégi vacsora, ebéd lehet a család számára. Baráti, nem felhajtós vendégváró alkalmakra is ideális. Ráadásul meglehetősen egészséges is, így remek egészségtudatos étrendekbe. A fenti adag 4 főre elegendő.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu