A bőséges nyári zöldségválasztékból nagyon egyszerű, egészséges és gyors salátákat lehet készíteni. Példa erre a nyári zöldségsaláta, amit feta sajttal varázsolunk különlegessé..
Hozzávalók
- 20 dkg újkrumpli
- 15 dkg friss fejtett vagy lóbab
- 10 dkg zöldbab
- 10 dkg cukorborsó
- 2 ek olívaolaj
- 2 salotta hagyma
- 1 duci fokhagyma
- 1 maréknyi bazsalikomlevél, aprítva
- 1 ek aprított mentalevél
- 5 dkg feta sajt
- 2 ek pirított mogyoró, aprítva
Elkészítés
- Egy lábasban vizet forralunk. Ebben a fejtett babot 2-3 percig blansírozzuk, majd lukacsos szedőkanállal hideg vízbe átszedjük.
- A krumplikat megmossuk, megtisztítjuk (de nem pucoljuk meg), 5mm-es karikákra vágjuk. A főzővízbe teszzük, kb 7 percig puhára főzzük.
- Közben a lóbabot lecsurgatjuk, egy salátatálba töltjük.
- A megfőtt burgonyát is kiszedjük, lecsurgatjuk, a babhoz adjuk.
- A főzővízbe tesszük a zöldborsót, 2 perccel később a cukorborsót. 1 perc múlva a zöldségeket hideg vízbe átszedjük.
- A salotta hagymát és fokhagymát felaprítjuk, az olajban 1-2 percig dinszteljük, hozzáadjuk a zöldfűszereket, 1 percig kevergetjük.
- A borsókat lecsurgatjuk, a salátához adjuk. Leöntjük a dinsztelt hagymával, fetát morzsálunk rá. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt megszórjuk az aprított mogyoróval.
Tippek
- Tálaljuk langyosan köretként grillezett halak, húsok mellé. Hidegen remek saláta lehet kirándulás, piknikre.
- Főételként is fogyasztható friss zsemlével, kenyérrel tálalva – remek kímélős nyári vacsora, ebéd.
- Feta sajt helyett puha kecske vagy juhsajtot is alkalmazhatunk.
- A nyári zöldségsaláta fetával szuper egészséges, ideális karcsúsító, diétás és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu