A csokoládé kedvelőinek ajánljuk a következő brownie receptet. A dupla csokis brownie elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény kielégít minden csokoládé kedvelőt.
Hozzávalók
- 125g vaj, kis kockákra vágva
- 200g étcsokoládé
- 200g fehér csokoládé
- 2 nagy tojás
- 150g világos barnacukor
- 1 tk vanília esszencia
- 125g dkg liszt
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Egy 20×20 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- Egy kis lábasban a vajat és a csokit megolvasztjuk, lehúzzuk a tűzhelyről, hűlni hagyjuk.
- Közben a fehér csokit apró darabokra vagdaljuk.
- A tojást, cukrot és vanília esszenciát egy elektromos habverővel világos habbá keverjük.
- A lehűlt csokiszószt a tojásba fordítjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan elkeverjük, majd lapos lapáttal a csoki, dió darabokat is beleforgatjuk.
- A felmelegedett sütőben kb 25-30 percig sütjük. Egy pálcikát a közepébe szúrunk, akkor jó, ha kissé ragadós még a tészta.
- Hűlni hagyjuk a tepsiben, majd kockákra szeleteljük.
Tippek
- Pecan dió helyett egyéb dióval, mogyoróval is elkészíthetjük.
- Fehér csoki helyett tejcsokoládé is alkalmazható (ez olcsóbb).
- Ideális délutáni teázáshoz, piknikre, partikra.
- Gyors desszertté varázsolhatjuk fagylalttal tálalva!
- Könnyebben szeletelhető, ha a hűtőszekrénybe (sőt, a mélyhűtőbe) tesszük miután a tepsiben kihűlt.
- A dupla csokis brownie nagyon finom ínyencség, de magas vaj, cukor és csokoládétartalma miatt nem ajánljuk diétázók, fogyókúrázók, de még gyerekek számára sem (hiperaktívvá válnak!). Mértékkel fogyasszuk!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu