A majonézes krumplisaláta az egyik legnépszerűbb saláta. Télen ideális felvágottak, maradék sültek mellé, nyáron a kerti partik, kirándulások és piknikek egyik alapétele. Íme egy alaprecept, amit nagyon könnyen lehet alkalomnak megfelelően módosítani..
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 1 kis vöröshagyma vagy salotta hagyma
- 1 ek ecet
- Só, bors
- 3 ek majonéz
- 1 szál zellerszár
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
- A krumplikat megpucoljuk, majd falat nagyságú kockákra vágjuk.
- A hagymát felaprítjuk, a zellerszárat vékonyan felszeleteljük.
- Egy nagy tálban elkeverjük az aprított zöldségeket a krumplival, ecettel és majonézzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Langyosan és hidegen is tálalhatjuk. Éppen ezért előre elkészíthető, így ideális grillezett húsok, halak mellé, partikra, piknikre.
- A krumplisaláta önmagában is finom, de fel lehet dobni a főételhez passzoló zöldfűszerrel, zöldségekkel. Gazdagítható mustárral is.
- Az ecet legyen enyhe, lehetőleg bor, sherry vagy almaecet (főételtől függően).
- A krumplit főzés előtt is meg lehet pucolni és felvágni – de sokkal egészségesebb héjában és egészben főzni a burgonyát.
- A majonézes krumplisaláta egy nagyon egyszerű alaprecept, amit könnyen lehet ízlésnek és menünek megfelelően tovább fejleszteni.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu