A hagyományos és általános coleslaw káposztából készül. Ha a szokásostól valami eltérőt szeretnénk kipróbálni, vagy nem igazán kedveljük a káposztát – a következő édeskömény coleslaw receptet érdemes kipróbálni. Gyors és egyszerű, egészséges és fantasztikusan finom. Ideális halak mellé..
Hozzávalók
- 15 dkg görög vagy krémes joghurt
- 3 tk torma (krémes)
- 1 zöldalma
- 1 közepes sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 1 közepes édeskömény
- 2 ek koriander levél
Elkészítés
- Az édesköményt félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- A répát megmossuk, meghámozzuk, durván lereszeljük.
- A zellerszárat (levéllel együtt) vékonyan felszeleteljük.
- Egy tálaló edényben elkeverjük a joghurtot a tormával, majd belekeverjük a felaprított zöldségeket.
- Alaposan elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt 15 percighagyjuk az ízeket összeérni, majd koriander levéllel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk grillezett ételek (különösen hal) mellé!
- Ideális hamburger vagy halburger kisérőjeként is.
- Remekül passzol hideg sültek, felvágottak vagy füstölt lazac, makréla mellé.
- Piknikre vagy kerti-partikra is alkalmas!
- Az édeskömény coleslaw nem csupán egy érdekes verzió, de nagyon egészséges is. Méregtelenítés alatt is fogyasztható, különösen ha bio és élőflórás joghurttal készítjük el.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu