Ha egy finom és egészséges salátát szeretnénk gyorsan varázsolni ebédre, vacsorára vagy köretként, a kecskesajtos csicseriborsó saláta ideális ilyen alkalmakra. Nagyon egyszerűen összedobható..
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 ek olívaolaj
- 1 kis citrom frissen csavart leve
- 1 maréknyi koktélparadicsom
- 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
- 5 dkg rukkola levél
- 10 dkg kecskesajt
Elkészítés
- A csicseriborsót a mosogató felett egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.
- Egy nagy tálba áttöltjük. Leöntjük az olajjal, rácsavarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk.
- A paradicsomokat félbevágjuk, hozzáadjuk a csicseriborsóhoz, majd a petrezselyem zöldet és a rukkolát.
- Tálalás előtt kecskesajtot morzsálunk rá.
Tippek
- Tálaljuk salátaként főételek mellé – de ideális lehet gyors (és diétás) ebédre, vacsorára friss péksüteménnyel (pita kenyér passzol leginkább hozzá).
- Kecskesajt helyett alkalmazható puha juh vagy feta sajt is.
- Elkészíthető száraz csicseriborsóból is – ebben az esetben 25 dkg csicseriborsót áztassunk be előző éjszaka, majd vízben főzzük puhára.
- A kecskesajtos csicseriborsó saláta remekül passzol egy egészséges étrendbe, továbbá a legtöbb diétás étrendbe is. Hosszútávú méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu