A kókuszos spenótleves egy ázsiai verzió. Nem csupán érdekes az íze, de nagyon egészséges is, ugyanis a spenótot nem főzzük, így nem sokat veszít vitamintartalmából. Ideális tavaszi vitaminbomba..
Hozzávalók
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 ek olaj
- 1 vöröshagyma aprítva
- 6 dl zöldségleves
- 1 konzerv kókusztej (400 ml)
- 40 dkg spenót
- 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
- Kb 30 dkg basmati rizs
Elkészítés
- A rizst megfőzzük vagy pároljuk. Párolt rizs készítése>>
- Az olajat egy lábasban felmelegítjük. A római köménymagot megpörköljük a forró olajban, a felét kiszedjük, félretesszük.
- A lábasba öntjük a hagymát, puhára sütjük. Felöntjük a levessel és kókusztejjel. Felforraljuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt és belekeverjük a spenótot. Amikor a spenót összefonnyadt a forró lében, botturmixszal eldolgozzuk.
- Hozzáadjuk a párolt rizst, ha szükséges, felmelegítjük.
- Belekeverjük a zöldcitrom kicsavart levét és héját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt megszórjuk a félretett köménymaggal.
Tippek
- Tálaljuk naan vagy pita kenyérrel – bár péksütemény nem igazán szükséges, hiszen rizzsel készül.
- Ideális tavaszi leves, különösen alkalmas méregtelenítésre (barnarizzsel).
- A kókuszos spenótleves remekül passzol egy diétás, allergiás és általánosan egészséges étrendbe is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu