A raita az indiai gasztronómia egyik alapétele. Általában hűsítő szószként tálalják csípős ételek mellé. A spenótos raita egy gyorsan és előre elkészíthető verzió, ráadásul nagyon finom is..
Hozzávalók
- 1.5 tk ghee vagy növényi olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk római kömény
- 10 dkg bébi spenót
- 1 dl krémes (görög) joghurt
- Csemege paprika
Elkészítés
- Az olajban 1-2 percig megpuhítjuk a fokhagymát és a köménymagot.
- Hozzáadjuk a spenótot és további 1-2 percig sütjük. Amikor a spenót fonnyadttá válik, lehúzzuk a tűzhelyről. Elkeverjük a joghurttal.
- Tálalás előtt paprikával megszórjuk.
Tippek
- A spenótos raita ideális csípős, pikáns indiai ételek mellé.
- Kiváló mártogatós is lehet naan kenyérrel vagy papadommal tálalva.
- A spenótos raita maradékot használjuk fel arab jellegű ételekhez vagy szendvicsekhez – pl grillezett hússal töltsünk meg egy pita kenyeretet, majd adjuk hozzá a raitat!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu