
A zöldséges puffancs fetával egy mediterrán gyorsétel, amely ideális vendégváró alkalmakra, de gyors és kímélős ebéd vagy vacsora is lehet. 15 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
- 15 dkg reszelt cukkini
- 5 dkg zöldborsó
- 10 dkg feta sajt
- 2 ek csicseriborsó liszt (vagy búza liszt)
- 1 nagy tojás
- 1 ek aprított zöldfűszer (oregánó, bazsalikom vagy koriander)
- olaj
Elkészítés
- A zöldségeket elkeverjük a liszttel, tojás sárgájával, zöldfűszerrel és a feta sajt nagy részével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A tojásfehérjét habosra felverjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
- Egy serpenyőbe olajat öntünk (minimum 1centi mély legyen). Amikor forró, egy nagy kanállal a masszából az olajba 6-7 centis halmokat szaggatunk, ezek tetejét kissé lenyomjuk a kanállal.
- Mindkét oldalon 3-4 percig világosbarnára sütjük a puffancsokat, majd papírtörölközőn lecsurgatjuk.
Tippek
- Tálaljuk zöldsalátával és a maradék feta sajtot szórjuk köré. Tálaljunk mellé édes chiliszószt.
- Ideális könnyű ebéd, brunch vagy vacsora – de előétel is lehet egy nyári menüben.
- A cukkini lehet más zöldség is, pl káposzta, sárgarépa vagy zöldbab, vagy ezek kombinációja.
- A zöldfűszer legyen szezonális, friss, és passzoljon a menübe.
- A zöldséges puffancs fetával hidegen is fogyasztható, így remek parti-étel is lehet. Piknikre is tökéletes.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
