A zöldséges bableves ideális tavaszi immunerősítő. Nagyon egészséges, és meglehetősen kiadós, annak ellenére, hogy nincs benne hús. Továbbá gyorsan és egyszerűen elkészíthető..
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 2 db póréhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 liter zöldségleves
- 10 dkg tavaszi káposzta levél
- 1 konzerv fehér lapos karósbab
- Fél citrom reszelt héja
- 1 ek aprított petrezselyem zöld
Elkészítés
- A cukkinit kb 2 centis kockákra daraboljuk, a póréhagymát felszeleteljük.
- Az olajat egy lábasban felmelegítjük, a feldarabolt zöldségeket 5 percig puhára sütjük.
- Felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk.
- A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, a babot vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- Amikor gyöngyözik a leves, hozzáadjuk a káposztacsíkokat és a lecsepegtetett babot.
- 15 percig, alacsony hőfokon, fedő alatt rotyogtatjuk.
- Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a zöldfűszert, tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével vagy crostini szeletekkel.
- Még kiadósabb lesz, ha kis kockákra darabolt krumplit is főzünk bele.
- Egyéb babfélével is el lehet készíteni.
- Az eredeti olasz recept fekete káposztával (cavolo nero) készül, ami a fodros kel egyik verziója. Normál fodros kel is jó, vagy bármiféle zsenge káposztalevél.
- A zöldséges bableves vegán, egészséges, így fogyasztható a legtöbb diétás, fogyókúrás és egészségtudatos étrend keretében. Ideális tavaszi méregtelenítésre is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu