Ez az amerikai stílusú zöldcitromos-joghurtos palacsinta recept glutén- és tejmentes – de a tojás is elhagyható egy vegán változathoz. ) (Ha a glutén vagy tejtermék nem gond, lehet normál liszet és joghurtot is alkalmazni). Tálalhatjuk egyszerűen zöldcitromlével és juharsziruppal, vagy joghurttal és gyümölcsös kompóttal.
Hozzávalók
- 1 ½ csésze liszt (gluténmentes)
- 1 evőkanál Stevia vagy 2 evőkanál cukor
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 2 tojás
- 1 tk vanília kivonat
- 1 bögre (tejmentes) citromos/zöldcitromos joghurt
- 2 db zöldcitrom, leve és reszelt héja
Elkészítés
- A tojásokat egy tálban felverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a zöldcitrom levét és a vaníliakivonatot.
- Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbonát és a zöldcitromhéjat.
- Ezt a joghurtos keverékhez adjuk és sima tésztává elkeverjük. Sűrűbb tésztát kapunk, mint a normál palacsintatészta.
- Egy enyhén kiolajozott serpenyőt felforrósítunk. Egy kis merőkanál segítségével halmokat pakolunk a serpenyőbe, amiket kör alakra formálunk.
- Közepes hőfok felett kb 2-3 percig sütjük.
- Amikor a palacsinták felülete már nem folyós, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is világos barnára sütjük.
- Egy tányérra kiszedjük a palacsintákat.
- A maradék tésztából további adagokat sütünk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu