Ez a zöldborsós tojáslepény grillsajttal kiegészítve egy tartalmas ebédet vagy könnyű vacsorát biztosít. Bazsalikom helyett bármilyen más friss fűszernövény is alkalmas a recepthez – pl oregánó, menta és zöldpetrezselyem. Tálaljuk friss péksüteménnyel és zöldsalátával.
Hozzávalók
- 4 db közepes tojás
- 10 dkg halloumi vagy hasonló grillsajt
- 10 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
- 1 marék friss zöldfűszer (menta, bazsalikom, oregánó vagy lapos levelű zöldpetrezselyem)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A sajtot lecsepegtetjük, szárazra töröljük, majd 1 cm-es kis kockákra vágjuk.
- A zöldfűszert felaprítjuk.
- A tojásokat enyhén felverjük, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a sajtot és a zöldborsót. Belekeverjük a zöldfűszerek nagy részét.
- Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat. Amikor forró, beleöntjük a tojásos keveréket, és hagyjuk egyenletesen eloszlatni.
- Lefedjük és kb. 5 percig sütjük, majd lejjebb állítjuk a hőfokot, és addig sütjük, amíg a tojás felszíne már nem kocsonyás.
- A maradék zöldfűszert a tetejére szórjuk.
- Hagyjuk kissé kihűlni, és szeletekre vagy kockákra vágjuk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten találjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu