Az egyik legnépszerűbb savanyúságunk a csalamádé, amit általában télre szoktunk befőzni. Ez a vitamin saláta egy friss és gyors verzió, ugyanis savanyú/ecetes alapanyagok kombinációja, ami 5 perc alatt összedobható. Továbbá egészéges, vegán és “mindenmentes” is. Ha édesebben szeretnénk, adhatunk hozzá mézet vagy agavé/datolya szirupot – továbbá egy szál nyers sárgarépa is reszelhető bele. Remekül passzol grillezett/sült húsok, halak és kolbászok mellé.
Hozzávalók
- 1 bögre savanyú káposzta
- 1 kis fej lilahagyma
- ½ piros vagy zöld paprika
- 1 csemege vagy kovászos uborka
- 2 kisebb főtt vagy ecetes cékla
- 1 evőkanál apróra vágott friss zöldpetrezselyem
- 1 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- Méz, opcionális
Elkészítés
- A savanyú káposztát lecsepegtetjük, majd egy keverőtálba tesszük.
- A paprikát, hagymát, uborkát és céklát apró kockákra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a káposztához.
- Hozzáadjuk a zöldpetrezselymet, almaecetet és az olajat.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint kiegészítjük ecettel, olajjal, mézzel sóval, borssal.
- Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu