Ez az újhagymás guacamole a klasszikus recept alapján készült – csupán hagyma helyett enyhébb és frissebb ízű újhagymát használunk. A csípősséget ízlés szerint chilivel vagy Tabasco-val fokozhatjuk. Mártogatósként vagy szendvicstöltelékként tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 érett avokádó
- 1 kisebb chili
- 4 szál újhagyma
- 1 zöldcitrom leve
- 1 kisebb paradicsom
- 1 marék friss koriander vagy petrezselyem
- Só bors
- Opcionális: néhány csepp Tabasco
- 1 újhagyma a díszítéshez
Elkészítés
- Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, és kikaparjuk a húsát.
- A paradicsomot és az újhagymát apróra vágjuk. Kimagozzuk a chilit. Ezeket a korianderrel, a lime levével és az avokádóhússal együtt kis robotgépbe tesszük.
- Addig pürézzük, amíg ízlésünknek megfelelően textúrát kapunk – lehet rusztikusan darabos vagy lehet sima, krémes.
- Megkóstoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, adunk hozzá még zöldcitrom levet és Tabascót.
- Azonnal tálaljuk, apróra vágott újhagymával díszítve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu