Ez a vegán újhagyma chutney befőzhető vagy azonnal fogyasztható parti falatok feltéteként vagy sült / grillezett halak, húsok, sajtok kiegészítőjeként. Kicsit pikáns, de nagyon finom és egyszerűen elkészíthető! Egy hétig tárolható a hűtőszekrényben – sterilizált üvegben, hűvös helyen jóval hosszabb ideig is.
Hozzávalók
- 25 dkg újhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- ½ zöld chili
- 1 evőkanál mustármag (barna vagy sárga)
- 1 evőkanál puha barna cukor
- ½ csésze vörösborecet
- 1 evőkanál mazsola
- Só, bors
Elkészítés
- Apróra vágjuk az újhagymát, fokhagymát és a chilit.
- Az olajat egy nehéz alapú serpenyőben közepes lángon felhevítjük.
- Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és a chilit, és lassan sütjük kb 5 percig, amíg a hagyma megpuhul.
- Hozzáadjuk a mustármagot, fél percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a cukrot, mazsolát és az ecetet. Buborékolni hagyjuk néhány másodpercig.
- Lefedjük, és alacsony hőfokon pároljuk – amikor a folyadék majdnem teljesen elpárolgott, és a hagyma puha és ragacsos, akkor kész van.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy sterilizált üvegbe töltjük vagy egy kis tálba kanalazzuk.
Kapcsolatos receptek
- Indiai receptek
- Chutney receptek
- Újhagyma receptek
Zest.hu