
Ez a töltött sütőtök egy végtelenül egyszerű recept, remek főételként ebédre vagy köretként egy ünnepi menüben. A bacon és a sütőtök remekül kiegészítik egymást, a dió pedig egy új dimenziót biztosít az ízek kombinációjában. Kezdők is könnyen el tudják készíteni.
Hozzávalók (személyenként)
- 1 kanadai sütőtök (hosszában félbevágva)
- 8 szelet füstölt bacon vagy pancetta
- 12 feles dióbél (apró darabokra törve)
- 21 ek sherry ecet
- Olaj
Elkészítés
- A sütőtök feleket magtalanítjuk, megkenjük olajjal és előre melegített sütőben puhára sütjük (30-45 perc).
- A bacont apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a dió darabokat, 30 másodpercig megforgatjuk, majd leöntjük az ecettel. Felforraljuk, levesszük a tűzhelyről.
- A sütőtököt kivesszük a sütőből, egy villával kicsit áttörjük a húsát, majd megtöltjük a diós-bacon keverékkel.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Érdemes olyan sültek mellé tálalni, amelyek hosszú sütést igényelnek, így egyszerre lehet két ételt sütni. Remekül passzol pl sült pulyka mellé.
- Remek egyszerű családi ebéd vagy vacsora is lehet – tálaljuk egyszerű salátával.
- Sherry ecet helyett használhatunk vörösborecetet is.
- Maradék sült sütőtököt is felhasználhatunk.
- A töltött sütőtök low-carb diétázók számára ideális étel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
