Bulikra, kerti-partikra nagyon jó megoldás az ázsiai stílusú saláta, aminek az egyik jellegzetessége, hogy salátalevelekben tálalunk húsos, halas, zöldséges falatokat, amiket a vendégek kézzel fogyaszthatnak, tekercsként vagy kis csónakként. Ezek a thai sárgarépa és retek saláta falatok nem csupán egyszerűen elkészíthetők és finomak, de nagyon sokoldalúan felhasználhatók –pl lehet parti-falat, előétel, köret, vagy grillezett húsokkal-halakkal kiegészítve akár főétel is.
Hozzávalók
- 2 evőkanál édes chili szósz
- 1 lime reszelt héja és leve
- 1 tk halszósz
- 1 kis római saláta, levelekre választva
- 1 nagy sárgarépa
- 1 marék retek
- 3 újhagyma
- 1 piros chili (opcionális)
- 1 marék koriander levél
Elkészítés
- A sárgarépát és a retket gyufaszálakra vágjuk. Az újhagymát átlósan felszeleteljük.
- A saláta torzsát levágjuk, majd a leveleket óvatosan leválasztjuk. Leöblítjük és lecsepegtetjük őket, majd egy tiszta konyharuhával mindegyiket áttörőljük. Egy nagy tálcára tesszük őket.
- A chilit apróra vágjuk.
- Az összes apróra vágott zöldséget egy tálba szórjuk.
- A chiliszószt összekeverjük a halszósszal, a zöldcitrom héjával és levével.
- A zöldségeket összekeverjük az öntettel, majd 15 percig pihentetjük.
- A koriandert felaprítjuk, és a sárgarépához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A zöldségkeveréket a salátalevelekbe kanalazzuk, és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek