A következő bazsalikomos hátszín egy thai recept, amelynek elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény egészséges és finom is. Ideális gyors ebéd vagy vacsora lehet, de akár egy ázsiai vendégváró menübe is remekül passzol.
Hozzávalók
- 30 dkg hátszín, csíkokra vágva
- 1 vöröshagyma, gerezdekre vágva
- 2 ek thai zöld curry paszta
- 10 dkg zöldbab vagy mangetout
- 1.5 dl víz
- Egy kis csokor bazsalikom
Elkészítése
- Egy wokot felmelegítünk. A hátszín csíkokat olaj nélkül kb 2 percig átsütjük, majd egy lyukacsos merőkanállal a csíkokat kivesszük a wokból. A keletkezett szaftot a wokban hagyjuk.
- Ismételten felmelegítjük a wokot és a hagyma gerezdeket megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a curry pasztát és vizet. Visszatesszük a hús csíkokat és 5 percig tovább sütjük.
- A bazsalikom levelekkel megszórjuk, 30 másodperc további sütés után melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk párolt rizzsel – különösen passzol a jázmin rizs hozzá, bár egészségesebb a barna basmáti rizs.
- Egyéb zöldségekkel is elkészíthetjük, pl kaliforniai paprika, brokkoli, kínai kel, kelkáposzta, gomba (mi adtunk hozzá néhány gomba és piros paprika szeletet!).
- Ideális gyors vacsora, de egy thai menü keretében is tálalhatjuk, akár vendégváró alkalmakrais.
- Fontos, hogy a hátszín jó minőségű legyen, lehetőleg bio.
- A thai hátszín csíkok egy egyszerű, nagyon finom étel – remekül passzol egy egészséges étrendbe, de akár diétázók is fogyaszthatják.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu