Ez a tavaszi omlett spárgával tökéletes egy hétvégi reggelire vagy hétköznapi ebédre. Bármilyen kemény sajt használható hozzá – kimondottan jó az Ementáli, a Gruyere, és az érlelet Cheddar sajt; az egészséges változathoz pedig a kecskesajt vagy morzsolt feta. Friss, ropogós kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Hozzávalók
- 6 kisebb vagy 4 nagy tojás
- 6 szál újhagyma
- 1 csokor spárga
- 2 tk olívaolaj
- Só bors
- ⅓ bögre reszelt sajt
- 2 evőkanál friss petrezselyem levél
Elkészítés
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy tálban enyhén felverjük a tojásokat pár csipet sóval, majd hozzáadjuk az újhagymát.
- A spárgák fás végeit levágjuk, olajjal meglocsoljuk, majd serpenyőben enyhén megpirítjuk. Ropogósnak kell maradniuk!
- Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk az olaj felét, majd a tojásos keverék felét. Hagyjuk, hogy a keverék egyenletesen szétterüljön. Lejjebb állítjuk a hőfokot, majd a tetejére reszelt sajtot és zöldpetrezselyemleveleket szórunk.
- Amikor az omlett felülete már nem folyós, a spárgák felét az omlett egyik felén elrendezzük, majd egy spatula segítségével ráhajtjuk a másik felét, enyhén rányomva.
- Körülbelül egy perc múlva egy tányérra kicsúsztatjuk és megszórjuk sajttal a tetejét.
- Még egy omlettet készítünk a maradék tojásos keverékkel és spárgákkal.
- Az omlettet félbevágjuk, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu