A tandoori csirke egy híres indiai étel, amely hagyományos agyagsütőben (tandoor) készül. A következő recept egy modernizált és egyszerűsített változat, amely ideális grillpartikra, bulikra, de egy családi vacsorára is tökéletes, főleg ha valami egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor különleges ízekre vágyunk..
Hozzávalók
- 8 alsó csirkecomb
- 1 dl joghurt
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander mag
- 0.5 tk őrölt paprika (lehet chilli por is)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 csepp piros ételszínezék (opcionális)
Elkészítés
- A csirkecombokat többszörösen összeszurkáljuk egy éles késsel.
- A joghurtot elkeverjük a fűszerekkel és a fokhagymával, hozzáadjuk a színezéket.
- Egy nejlonzacskóba tesszük a csirkecombokat, leöntjük a joghurtos keverékkel, jól összerázzuk. 2-3 órán keresztül a hűtőszekrényben pácoljuk majd grillsütőn vagy grill alatt barnára sütjük.
Tippek
- Előző éjszaka is bepácolhatjuk.
- Tálaljuk indiai köretekkel és mangó chutneyval vagy zöldcitrom chutneyval.
- A páchoz adhatunk 1tk kurkumát is – ettől narancssárgás lesz a színe.
- Remek grillétel, hidegen is finom, így ideális piknikre vagy paritkra. Lásd parti ételek>>
- Ha grillsütőn grillezzük, vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg, és alaposan átsüljön. Lehetőleg fedő alatt, a grillsütő felső polcán süssük.
- A tandoori csirkecomb egy nagyon egyszerű indiai étel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu