A minute steak egy specialitás, amelynek lényege, hogy csupán egy percig sütjük a húst. Ehhez szuper vékony, és kiváló minőségű marhahúsra van szükségünk. A szójás steak egy fúziós verzió, nagyon gyorsan elkészíthető, így ideális rohanós vagy lustálkodó napokra..
Hozzávalók
- 40 dkg vékony marhahús szeletek (lásd tippek)
- 4 ek vörösbor
- 1.5 ek szójaszósz
- 1 ek Dijoni mustár
- 1 tk nádcukor
- 1 ek olívaolaj
- 1 hagyma
Elkészítés
- A szóját, bort, mustárt és cukrot elkeverjük, ebben a hús szeleteket megforgatjuk, pihentetjük.
- A hagymát karikákra szeleteljük.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a hagymakarikákat ropogósra sütjük, majd papírtörölközőre kiszedjük.
- A serpenyőbe helyezzük a hús szeleteket, amiket közben megborsozunk, majd fél perc múlva megfordítjuk. Köré önjük a maradék páclét, és további másodpercig percig sütjük. Ha átsülve kedveljük a marhahúst, mindkét oldalon további 30-30 másodpercig sütjük.
- A húst kiszedjük, 5 percig pihentetjük, tálaljuk.
JGOOG
Tippek
- Tálaljuk egy szendvicsben, vagy krumplisalátával, sült krumplival, krumplipürével.
- A hússzelet ne legyen 1cm-nél vastagabb, és fontos, hogy jó minőségű marhahúst válasszunk (lásd steak tippek). Ez lehet hátszín, rostélyos vagy fartő. Ha mégsem érlelt a hús, akkor érdemes egy éjszakán keresztül marinálni a páclében.
- Sózni nem szükséges a húst, hiszen a szójaszósz már meglehetősen sós.
- A hagyma lehet vörös vagy lilahagyma, de vigyázzunk arra, hogy a ne égjen meg sütés közben, különben keserű lesz!
- A szójás steak szuper egyszerűen elkészíthető étel, így ideális gyors ebédre vagy vacsorára, és brunchra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu