A következő szójás omlett babcsírával és koktélrákkal készül, amely nem csupán a távol-kelet ízeit idézi elő, de szuper egészséges is – különösen nők számára. 20 perc alatt elkészíthető, így rohanós hétköznapokra vagy lustálkodó hétvégekre nagyon jó főétel lehet..
Hozzávalók
- 5 tojás
- 1 ek szójatej
- 2 tk szójaszósz
- 2 ek olaj
- 3 vékony szelet gyömbér
- 1 szál zellerszár
- 5 szál újhagyma
- 15 dkg babcsíra
- 1 ek szezámmag
- 10 dkg konyhakész törpe garnéla vagy koktélrák
Elkészítés
- A tojást lazán elkeverjük a szójatejjel és szójaszósszal.
- A zellerszárat, újhagymákat és gyömbér szeleteket felaprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben az olaj felét felforrósítjuk, ebben a felaprított zöldségeket gyorsan átsütjük. Hozzáadjuk a babcsírát, szezámmagot és rákocskákat. Egy percig kevergetjük. Egy tányérra kiszedjük, lefedjük.
- A maradék olajat a serpenyőbe öntjük. Amikor forró, beleöntjük a tojásokat.
- Egy spatulával a serpenyő szélén megkocsonyásodott tojást a serpenyő közepébe tologatjuk néhány másodpercig – majd a rákos keveréket az omlett közepére töltjük, eligazgatjuk. Lefedjük, alacsony hőfokon lassan sütjük.
- A sütőben közben a grillt bemelegítjük.
- Amikor az omlett felszínén a tojás már nem folyékony, hanem kissé kocsonyás, grill alatt megpirítjuk a tetejét.
- Tortaszeletekre felvágva tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss zsemlével vagy ázsiai jellegű kenyérrel-lepénnyel.
- Ideális diétás, kímélős napokra, továbbá passzol egy egészségtudatos étrendbe is.
- Sózni nem szükséges, mert a szójaszósz meglehetősen sós.
- Szezámmag helyett lenmag is alkalmazható.
- Fontos, hogy a rák konyhakész legyen, azaz pucolt és előfőzött (pink)!
- A szójás omlett ideális gyors ebéd, vacsora vagy brunch lehet.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu