Ez a japán szezámmagos shiitake saláta nagyon könnyen elkészíthető, ami ráadásul finom, laktató és szuper egészséges, így akár főételként is fogyasztható péksüteménnyel vagy rizzsel tálalva. Köretként remekül passzol grillezett húsok, halak mellé.
Hozzávalók
- 5 dkg shiitake gomba
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 tk Mirin
- 2 marék vegyes salátalevél
- 1 marék retek (lila vagy piros)
- 2 szál újhagyma
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 tk rizsecet
Elkészítés
- A gombákat, ha nagyok, vékonyan felszeleteljük.
- Wokban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a gombát, és pár percig kevergetve sütjük.
- Hozzáadjuk a szezámmag felét, hagyjuk kissé pattogni, majd hozzáadjuk a szójaszószt és a mirint. Hagyjuk buborékolni.
- Közben a hagymát és a retket apróra vágjuk.
- A salátaleveleket két tányérra szórjuk.
- A gombákat a salátalevelekre kanalazzuk, majd köréjük szórjuk a retek és hagyma darabokat.
- Leöntjük a szezámolajjal és rizsecettel, majd a maradék szezámmagot a salátára szórjuk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu