A következő szardíniás spagetti fenyőmaggal, mazsolával és rukkolával kiegészítve lesz különleges. Tuti gyors és egyszerű az elkészítése, így ideális étel lehet rohanós napokra.
Hozzávalók
- 20 dkg spagetti
- 1 konzerv olajos szardínia
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek mazsola
- 2 ek fenyőmag
- 2 ek aprított snindling
- 2 maréknyi rukkola
- Citrom (frissen csavart leve)
Elkészítés
- A spagettit a csomagolás található használati utasítás alapján megfőzzük.
- Közben felaprítjuk a fokhagymát és snidlinget.
- A fenyőmagot olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
- A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre. A szardínia olajat lecsepegtetjük, ebben a fokhagymát puhára sütjük. Hozzáadjuk a hal szeleteket, fakanállal áttördeljük.
- A tésztát lecsepegtetjük, a főzővízből kb egy marékkanálnyival felöntjük a szardíniát, hozzáadjuk a a fenyőmagot és a mazsolát. Átmelegítjük. Óvatosan beleforgatjuk a tésztát, citromlét csavarunk rá.
- Egy-egy maréknyi rukkola levelet szórunk 2 tányérra. A szardíniás tésztát ezekn elosztjuk, alapason megborsozzuk, majd snidlinggel megszórva tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk melegen.
- Kiegészíthetjük aprított chilivel is, ezt pirítsuk meg a fokhagymával közösen.
- Mazsola helyett érdekes helyettesíthető lehet az aszalt áfonya.
- Elkészíthető glutén-mentes spagettivel, így fogyasztható lisztérzékeny és tejmentes diéták keretében is.
- A szardínia Omega 3 zsírsavban és B12 vitaminban gazdag, így az étel nem csupán könnyen elkészíthető, olcsó, de egészséges is. Így a szardíniás spagetti remek főétel lehet egy egészségtudatos étrendben.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu