A szalonnás zöldborsó lehet püré is meg nem is, attól függően, hogy főételként vagy köretként tálaljuk. Elkészítése roppant egyszerű és gyors, kezdők sem tudják igazán elrontani – az eredmény viszont tuti finom, hiszen az alapanyagok remekül kiegészítik egymást. Akár egy ünnepi menü keretében is tálalhatjuk, de gyors vacsoraként is szuper..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 25 dkg füstölt szalonna (húsos)
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 50 dkg fagyasztott borsó
- 1 kis fej római saláta
- 2dl csirkeleves
- 4 dkg vaj
Elkészítés
- Apró kockákra vágjuk a szalonnát, felaprítjuk az újhagymát és a fokhagymát.
- Forró olívaolajban 3-4 percig átsütjük a szalonna darabokat, hozzáadjuk a fokhagymát és újhagymát. 2 percig tovább sütjük majd hozzáadjuk a borsót és az aprított salátaleveleket.
- Felöntjük a húslevessel és 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a vajat – amikor elolvad lehúzzuk a tűzhelyről.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálalhatjuk főételként főtt krumplival vagy párolt rizzsel.
- Remek köretként is, főleg ünnepei ételek mellé – pl sült pulyka, füstölt sonka stb. Össze is törhetjük egy kicsit krumplitörővel.
- Gyerekeknek is ajánljuk – de 1 éves kor alatt a szalonna ne legyen füstölt.
- A fenti adag 6 főre elegendő.
- Ideális brunchra. Brunch receptek>>
- A szalonnás zöldborsó egy tuti egyszerű étel, és tuti finom. Egyéb tuti receptek>>
Zest.hu