A következő szalonnás kelbimbópüré gesztenyével vált különlegessé. Fantasztikus köret lehet egészben sült húsok, vadételek mellé. Szuper egyszerűen és előre elkészíthető, így a főételre tudunk koncentrálni.
Hozzávalók
- 25 dkg kelbimbó
- 3 dl csirkeleves
- 10 dkg bacon szalonna
- 2 szál újhagyma vagy 1 salotta hagyma
- 7 dkg sült vagy főtt gesztenye
Elkészítés
- A bacon szalonnát kis kockákra szeleteljük, a hagymát felaprítjuk.
- A gesztenyéket apróra vágjuk.
- A kelbimbókat megpucoljuk, majd a csirkelevesben puhára főzzük. Leszűrjük, a csirkelevest megtartjuk.
- A kelbimbókat kb 1 dl csirkelevessel pürézzük. Letakarjuk.
- Kevés olajban a bacont ropogósra sütjük – az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a gesztenyét, 1 percig elkeverjük.
- A kelbimbópürét egy tálba töltjük, hozzáadjuk a szalonnás-gesztenyés keveréket.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk ünnepi sültek köreteként (pl sült pulyka, sült liba mellé) – vagy vadételek mellé.
- A maradék felmelegíthető, és remek feltét lehet egy szelet toast kenyéren!
- A szalonna legyen húsos, ne túl zsíros.
- A recepthez alkalmazhatunk maradék sült gesztenyét, de konyhakész, vákum-csomagolt gesztenye is megfelel.
- A szalonnás kelbimbópüré gesztenyével egy igazán egyszerű, de nagyszerű köret – valóban egy tuti recept!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu