A következő szalonnás csirkecomb lencsével, paradicsommal és póréhagymával készül, így valójában egy komplett, tartalmas egytálételt tálalhatunk az asztalra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 6 db kisebb csirkecomb (vagy 4 nagy)
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 szelet bacon szalonna
- 1 konzerv zöld lencse
- 20 dkg koktél paradicsom
- 1 dl csirkeleves
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A bacon-t vékony csíkokra, a pórét átlósan felszeleteljük. A lencsét lecsepegetjük. A paradicsomokat leöblítjük.
- Egy nehéz aljú lábasban az olajat felforrósítjuk, ebben a csirkecombokat megbarnítjuk, majd egy tányérra kiszedjük.
- Hozzáadjuk a bacon-t, ropogósra sütjük, majd hozzáadjuk a póré szeleteket és belepréseljük a fokhagymát.
- 4-5 szál kakukkfűt félreteszünk, a többinek a levelét a lábasba szórjuk. 2 percig kevergetjük, majd felöntjük a levessel.
- Hozzáadjuk a lencsét és a paradicsomokat. Óvatosan átkeverjük, majd a zöldségekre helyezzük a combokat. A kakukkfű szálakkal leborítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A lábast a sütőbe tesszük, kb 15-20 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk kenyérrel, zsemlével – vagy krumplipürével. Önmagában fogyasztva ideális low-carb diétába.
- A csirkecomb lehet alsó vagy felső, de akár vegyes is.
- Száraz lencsével is elkészíthető – kb 20 dekát főzzünk meg enyhén sós vízben, csepegtessük le, és a recept alaján adjuk a bacon-hoz.
- A szalonnás csirkecomb lencsével szuper egytálétel lehet laza családi, baráti összejövetelekre vagy hétvégi ébédre – a fenti adag 2-3 főre bőséges. Több személyre duplázzuk az adagokat! A maradék lefagyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu