Karácsonyi családi összejövetelekre, szilveszteri bulikra, és egyéb téli vendégváró alkalmakra ajánljuk ezt a végtelenül egyszerű receptet. A szalonnába tekert aszalt szilva gyorsan elkészíthető, továbbá előkészíthető, így csupán néhány percet kell a vendégeknek várni (bár hidegen is finom).
Hozzávalók
- 1 csomag bacon szalonna csíkok
- 1 csomag magtalan aszalt szilva
- Dió
Elkészítés
- A diókat megpucoljuk, a beleket negyedekre törjük. A dió gerezdeket a szilva üregekbe töltjük.
- A szalonna csíkokat félbevágjuk, majd egy tálcára fektetjük. Mindegyik közepére helyezünk 1-1 töltött aszalt szilvát, majd a szalonnába felcsavarjuk úgy, hogy a szalonna teljesen betakarja a szilvát.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a tekercseket (a szalonna fedőpontjai alulra essenek, így a tekercsek nem nyílnak majd szét).
- Forró grill sütő alatt ropogósra sütjük.
Tippek
- Tálalhatjuk langyosan vagy hidegen is.
- Serpenyőben is kisüthetjük – vigyázva arra, hogy a falatok ne essenek szét, és minden oldalon átsüljön rendesen a szalonna (azaz meg kell őket fordítgatni).
- Az aszalt szilva legyen kisszemű és ne túl száraz (bió a legjobb)!
- Felnőttek számára az aszalt szilvát előző éjszakára beáztathatjuk rumba vagy konyakba.
- A szalonnába tekert aszalt szilva remek aperitif lehet pezsgő vagy pezsgős koktél társaként. Bulikban szuper és mutatós parti falat a büféasztalon. Továbbá remekül kisér vadételeket is – pl sült fácánt, vadlibát, nyulat, (ebben az esetben ajánlatos a hússal együtt sütni – az utolsó 15-25 percben)
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu