A fűszeres sült szilva kompót egy remek alapanyag egyszerű-de-nagyszerű desszertek készítéshez. Íme egy példa erre. Ez a sült szilvás pohárkrém se-perc alatt összedobható, lehet vegán, tejmentes, glutén-mentes is, megfelelő alapanyagokat alkalmazva.
Hozzávalók
- 100 ml tejszín vagy zabkrém (felverhető)
- Maradék piskóta (vegán vagy glutén-mentes is jó)
- Fűszeres sült szilva kompót vagy szilva befőtt
Elkészítés
- A tejszínt laza, könnyű habbá verjük. A piskótát vékony szeletekre vágjuk, amikkel poharakat vagy kisebb tálkákat kibélelünk. Ráteszünk 1 db szilvát, leöntjük 1-2 kanál kompót szósszal. Lefedjük a tejszínhabbal.
- Megismételjük a rétegezési folyamatot.
- Díszíthetjük dióval, (vegán) csokoládéforgáccsal vagy csillagánizzsal.
- Tálalás előtt pár órán keresztül érdemes a hűtőszekrényben pihentetni, de nem muszáj.
Tipp:
Az ünnepi szezonban vagy vendégségben adjunk a sziruphoz néhány kanál narancslikőrt.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu