A következő sült kolbász tócsnival beborítva sül ropogóssá a sütőben. Nagyon egyszerűen előkészíthető, az étel pedig meglehetősen laktató, és csupán egy gyors saláta vagy savanyúság szükséges mellé.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg csiperke gomba
- 75 dkg burgonya
- 1.5 ek olívaolaj
- 1 ek magos mustár
- 50 dkg grill kolbász
- 1 ek méz
Elkészítés
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
- A krumplit meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük (vagy konyagéppel legyaluljuk). Forró vízben 3-5 percig blansírozzuk, lecsepegetjük, hűlni hagyjuk.
- A hagymát és a gombákat közben vékonyan felszeleteljük, forró olajban puhára sütjük, egy tepsibe kiszedjük. A serpenyőbe tesszük a kolbászokat, kb 5 percig megbarnítjuk, majd a tepsiben elrendezzük a hagymás gombákkal.
- A mustárt elkeverjük a mézzel, a kolbászokra öntjük, átforgatjuk.
- A reszelt krumplit sózzuk, borsozzuk, elkeverjük kb fél evőkanálnyi olajjal, majd ezzel egyenletesen betakarjuk a kolbászokat.
- A forrós ütőben 25-30 percig sütjük. Akkor jó, amikor a tócsni szép barna és ropogós.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk zöldsalátával, savanyúsággal vagy sült zöldségekkel (a tepsi alsó polcát kihasználhatjuk erre).
- Magos mustár helyett egyéb mustár is jó, a gomba is lehet másféle.
- A grillkolbász lehetőleg ne legyen túl vastag – a vékony, chipolata típus a legjobb ehhez a recepthez.
- Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg a tócsni!
- A sült kolbász tócsnival remek hétköznapi vacsora lehet a család számára.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu