Téli ebédre, vacsorára érdemes megtartani a következő sült kolbász lencsés mártással receptet, amely félórán belül elkészíthető. Ráadásul kiadós, vitamin-dús, gyerekeket, felnőtteket is kielégít!
Hozzávalók
- 6-8 db sütnivaló kolbász
- 1 ek olívaolaj
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 konzerv lencse
- Fél tk szárított chili pehely (opcionális)
- 3 db zsálya levél (vagy 2 tk szárított zsálya)
- 1 dl víz
Elkészítés
- A hagymát felszeleteljük, majd a kolbásszal együtt kevés olajban átsütjük.
- Amikor a kolbász megbarnult, a hagyma puha, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát (és chilit), 1 percig sütjük, miközben a lencsét lecsepegtetjük.
- Felöntjük a kolbászokat a paradicsommal, lencsével és vízzel, majd 15-20 percig rotyogtatjuk.
- A zsályát felaprítjuk, az utolsó öt percre belekeverjük a mártásba.
- Akkor jó az étel, amikor a mártás sűrű, főzelékszerű lesz.
- Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével.
- Lehetőleg jó minőségű, német vagy francia stílusú (azaz fűszerezett, de nem paprikás) sütőkolbászt alkalmazzunk!
- Elkészítése kezdők vagy ügyetlenek számára sem lesz kihívás – továbbá csupán egy edényre van szükségünk, így sok mosogatnivaló sem adódik.
- A sült kolbász lencsés mártással egy igazán tuti, egyszerű recept, amely ideális hétköznapi gyors vacsora, vagy remek brunch, ebéd lehet hétvégeken. Téli bulikra, összejövetelekre, újév napján is szuper egytálétel, amely előre elkészíthető és könnyen felmelegíthető.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu