Érdemes tisztított garnélarákot (nyersen és előfőzve) a fagyasztóban tartani, mert szuper gyors és egyszerű ételekké varázsolható. Ez a sült garnéla kaporral pl egy tipikus mediterrán hétköznapi étel, amely rendkívül egyszerűen elkészíthető. Tálalhatjuk előételként vagy főtt főételként tésztával, rizzsel, krumpipürével stb.
Hozzávalók
- 20 dkg nyers és hámozott királyrák (frissen vagy fagyasztva)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kocka vaj vagy margarin
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- Chili pehely (elhagyható) vagy paprika
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A garnélarákokat egy kis tepsibe szórjuk. Hozzáadjuk a vajat, citromlevet és a chilit (ha használunk), majd rászórjuk a kaprot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Lefedjük a tepsit alufóliával.
- A sütőben 5-8 percig sütjük, vagy addig amíg a garnélarákok rózsaszínűvé válnak. Ha fagyasztott garnélarákot használunk, a főzés ideje tovább tart, kb 15 percig.
- Melegen tálaljuk egy csipetnyi paprikával és őrölt borssal meghintve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu