A következő sült csirkecomb gombával egy spanyol verzió, így a magyar ízeket kedvelőknek is ízleni fog. Továbbá tejszínmentes, ezért a szokásos gombás mártásoknál egészségesebb. Nagyon egyszerűen elő- és elkészíthető, ideális lusta hétvégékre, rohanós hézköznapokra.
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 6 db csirkecomb (alsó, felső)
- 25 dkg vegyes gomba
- 1 szál póréhagyma fehér része
- 1 dl sherry vagy fehérbor
- Fél dl csirkeleves
- Fél tk csemege paprika
- 1 kis szál rozmaring
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Egy tepsibe öntjük az olajat, ebben a megsózott csirkecombokat mindkét oldalon megbarnítjuk.
- Közben a póréhagymát vékonyan, a gombán pedig durván felszeleteljük.
- Egy tányérra kiszedjük a hús, majd a tepsiben kissé megpuhítjuk a gomba és póréhagyma darabokat (ez 1-2 perc), megszórjuk a paprikával és rozmaring levelekkel, majd felöntjük a borral.
- Visszatesszük a combokat, megborsozzuk, és bőrrel felfelé 45 percig szép barnára sütjük a sütőben.
- A húst kivesszük a tepsiből, lefedve pihentetjük.
- A gombás-hagymás szafthoz öntjük a húslevest és a tűhelyen sűrű, darabos mártássá redukáljuk.
- A húst a gombás mártással leöntve tálaljuk.
Tippek
- Köretként krumplipüré vagy rizibizi passzol leginkább mellé, és ajánlatos valami zöldsalátát vagy zöldségsalátát is tálalni hozzá. Saláta receptek>>
- A gomba lehet egyféle is, de érdekesebb állagot kapunk különböző nagyságú és ízű gombák keverékével –pl csiperke, rókagomba, laskagomba.
- A sherry és a bor legyen száraz!
- A sült csirkecomb gombával remek családi ebéd, vacsora lehet – a fenti adag 2-3 személynek elég, több főre természetesen duplázzuk a hozzávalókat!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu