A következő sült csirkecomb recept brokkolival készül, így majdnem egytálételről van szó, bár ajánlatos valami szénhidrát-alapú körettel kiegészíteni. Szuper egyszerű az elkészítése, így ideális rohanós vagy lusta napokra..
Hozzávalók
- 8 db alsó csirkecomb
- 1 citrom leve
- 1 tk szárított oregánó
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg bimbós lila brokkoli
- 2 ek aprított petrezselyem zöld
- Szárított chili pehely
Elkészítés
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
- A csirkecombokat egy tepsibe helyezzük, a citrom felét rájuk csavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval, majd leöntjük 1 ek olajjal.
- 30 percig sütjük, majd a brokkolit a combok köré szórjuk, a szaftban megforgatjuk. A combokat megfordítjuk, és további 10-15 percig sütjük.
- Amikor a combok szép barnák, kivesszük a tepsit a sütőből.
- Közben a chilit, maradék olajat, zöldpetrezselymet és maradék citromlevet elkeverjük.
- Tálalás előtt a csirkét és brokkolit a chilis-citromos öntettel lelocsoljuk.
Tippek
- Tálaljuk extra körettel – pl krumplipürével vagy citromos sült burgonyával. Érdemes valami zöldsalátát is tálalni mellé.
- Bimbós brokkoli helyett lehet alkalmazni normál, az un. kalábriai brokkolit is – de ebben az esetben csakis a rózsákat süssük, a szárát felhasználhatjuk alaplevek vagy zöldséglevek készítéshez.
- A sült csirkecomb brokkolival ideális családi ebédre, vacsorára, vagy baráti összejövetelekre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu