A sült camembert a téli ünnepek egyik legfinomabb vendégváró étele. Nagyon egyszerűen és változatosan elkészíthető – ez a verzió maradék karácsonyi vörösáfonya mártással készül. Ez a sült camembert áfonyával ideális karácsonyi és szilvesztire bulikra vagy vendégségbe italozás mellé. Tálaljuk tortilla chips-szel, pogácsával, sós rudakkal, crostinivel stb.
Hozzávalók
- 4 mini vagy 1 nagy camembert, dobozban
- 4 evőkanál vörös áfonya mártás
- 1 evőkanál port
- 1 evőkanál juharszirup vagy méz
Elkészítés
- A sütőt 180 ° C-ra előmelegítjük. A sajtot kicsomagoljuk, a viaszpapírt eltávolítjuk, majd a sajtot visszatesszük a dobozba.
- A sajtot egy tepsi közepére helyezzük.
- Az áfonyamártást a portóival összekeverjük, majd a sajt tetejére kanalazzuk.
- Kevés juharsziruppal meglocsoljuk, majd 10 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu