A következő spenótos tészta diós pesztóval elkeverve lesz különleges. Tuti egyszerűen és negyed óra alatt elkészíthető – továbbá lehet főétel, előétel vagy köret is.
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 20 dkg spenót
- 1 kis csokor menta
- 1 kis csokor zöldpetrezselyem
- 1 kis citrom (bio)
- 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 5 dkg dióbél
- 5 dkg mazsola (opcionális)
- Exta szűz olívaolaj
Elkészítés
- Lereszeljük a citrom héját, majd kifacsarjuk a levét. Ezeket a zöldfűszerekkel és a dióval egy aprítógépben durva pasztává turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd annyi olívaolajat csurgatunk hozzá, hogy egy sűrű, durva mártást kapjunk.
- A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, egy keverő tálba szórjuk.
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük – a főzővizet egy tálba leszűrjük. Ezzel leöntjük a spenótot, 2-3 percig fonnyadni hagyjuk.
- A spenótot lecsepegtetjük, a szűrőn keresztül kinyomkodjuk belőle a vizet, majd vágódeszkán durván felaprítjuk.
- A spenótot, mazsolát és a pesztót elkeverjük a tésztával.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk főételként egy vegán, vegetáriánus vagy diétás menü keretében – de köret is lehet grillezett vagy sült húsok, halak mellé. Továbbá jól követ egy kiadós levest (pl bableves) is.
- Természetesen elkészíthető glutén-mentes tésztával is.
- A mazsola helyettesíthető kb 1 tk szárított chili pehellyel – ezáltal kissé csípős lesz, ez a verzió különösen köretként szuper!
- A spenótos tészta diós pesztóval ideális vegán, méregtelenítő és egészségtudatos étrendekbe (barnarizs tésztával készítve). A fenti adag 4 főre szól.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu