A következő Észak-Afrikai recept szuper maradék báránysült felhasználáshoz, de elkészíthető friss húsból is. A spenótos bárány csicseriborsóval szuper gyorsan összedobható, így ideális hétköznapi vacsora vagy hétvégi ebéd lehet.
Hozzávalók
- 20 dkg bébi spenót
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg maradék báránysült vagy 2 nyers bárány báránycomb szelet
- 1 gerezd fokhagyma
- Fél konzerv lecsepegtetett csicseriborsó
- citrom, só, bors
- Tálaláshoz: görög joghurt (opcionális)
Merguez fűszerkeverék: 1 tk édesköménymag, 1 tk római köménymag, 1 tk koriander mag, 1 tk köménymag, 10db bors, 1 tk fűszerpaprika, 1 csipetnyi cayenne por
Elkészítés
- A fűszermagokat olaj nélkül egy serpenyőben kissé megpörköljük, majd mozsárban összezúzzuk, majd elkeverjük a paprikával és cayenne-el. Félretesszük.
- A húst felvágjuk – 1 ek olajban 2-3 percig átsütjük (nyers hús esetében 5-10 percig).
- A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd markonként adagoljuk a húshoz. Amikor megfonnyadnak a levelek, mehet a következő adag.
- Hozzáadjuk a maradék olajat, belepréseljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csicseriborsót és 1 evőkanálnyi Merguez fűszerkeveréket. Alacsony hőfokon néhány percig kevergetjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk joghurttal leöntve és néhány csipetnyi fűszerkeverékkel meghintve. Lepénykenyér vagy pitta kenyér passzol mellé leginkább (ezeket is meg is tölthetjük a spenótos báránnyal, amit kézzel lehet fogyasztani szendvicsként).
- Bébi spenót helyett alkalmazhatunk normál spenótot is – ezt forrázzuk le, vagy blansírozzuk 1-2 percig, majd nyomjuk ki belőle a vizet, mielőtt a bárányhoz adjuk!
- A spenótos bárány csicseriborsóval egy észak-afrikai, szuper egyszerű étel, amely ideális rohanós napokra vagy lustálkodó hétvégékre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu