
Maradék zöldségekből könnyen és gyorsan készíthetünk puffancsokat, a blini és az amerikai palacsinta receptjeit módosítva. A spenót és feta puffancs szuper ínyencség lehet partikra, piknikre vagy egy lustálkodó brunchra..
Hozzávalók
- 15 dkg feta
- 10 dkg bébi spenót
- Fél bögre hajdina vagy csicseriborsó liszt
- 4-5 szál újhagyma
- 1 maréknyi friss zöldfűszer
- 2 nagy tojás
- 1 tk sütőpor
Elkészítés
- Az újhagymákat vékonyan felszeleteljük.
- A spenótot, tojást, zöldfűszereket durván eldolgozzuk egy botturmixxal. Hozzáadjuk a felaprított újhagymát, a lisztet, sütőport, belemorzsáljuk a fetát. Egy villával átnyomkodjuk a masszát.
- Serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, ebbe 1-2 evőkanálnyi halmokat szedünk, ezeket eligazgatjuk a kanállal, majd 2-3 perc múlva megfordítjuk.
- Amikor mindkét oldalon szép barnára sültek, papírtörölközőre kiszedjük.
Tippek
- Fogyaszthatjuk melegen vagy hidegen is. Melegen ideális brunch vagy kímélős ebéd, vacsora lehet (pl egy zöldsaláta kíséretében), míg hidegen remek piknikre, kirándulásokra, uzsonnára, de akár partikra is.
- A zöldfűszer lehet menta, koriander, bazsalikom vagy petrezselyem zöld – vagy ezek vegyes kombinációja.
- Normál lisztet is alkalmazhatunk, így persze már nem glutén-mentes az étel, és nem is nevezhető igazán egészségesnek.
- A puffancsok szabályosak lesznek, ha sütőkarikát alkalmazunk.
- A zöldségeket nem muszáj összeturmixolni, elég durván felaprítani, így a puffancs rusztikusabb lesz.
- A spenót és feta puffancs nem csupán egy gyorsan összedobható ínyencség, de diétás, fogyókúrás és egészséges is. Egészséges életmód>>
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
