Ha egy gyors és egyszerű vegetáriánus és/vagy alacsony szénhidráttartalmú ételt szeretnénk készíteni, érdemes kipróbálni ezt a szuper egyszerű receptet! Ez a spenót, bab és halloumi saláta tíz perc alatt elkészíthető – a halloumit külön sütjük, így a spenótos bab a sajt nélkül is tálalható azok számára, akik nem fogyaszthatnak tejtermékeket. Tálaljuk kissé pirított pitával, ha a szénhidrát nem okoz gondot!
Hozzávalók
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g koktélparadicsom félbevágva
- 1 blokk halloumi
- ½ teáskanál szárított chili pehely
- 1 konzerv barna vagy tarka bab, lecsepegtetve
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 200 g bébi spenót
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat felhevítünk, és a hagymát, fokhagymát alacsony hőfokon megdinszteljük.
- Közben lecsepegtetjük és szárazra töröljük a halloumit, majd 2 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy másik, tapadásmentes serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, hozzáadjuk a chilit, majd a sajtkockákat. Minden oldalukon aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel kibélelt tányérra kiszedjük.
- A paradicsomot a hagymához adjuk, és 5 percig pároljuk fedő alatt.
- Amikor a paradicsom kissé megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, és sózzuk, borsozzuk. Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a spenót felét, a citrom levét és reszelt héját. Lefedjük, 2 perc múlva hozzáadjuk a maradék spenótot.
- Pár percig tovább pároljuk, amíg a spenót megfonnyad.
- Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
- A halloumi kockákkal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu