A következő sült csirkecomb recept Spanyolországban népszerű. Csicseriborsóval készül és természetesen paradicsomos, továbbá a paprikás fűszerezés a magyaros ízek kedvelőit is kielégíti. A spanyol sült csirkecomb nagyon egyszerűen elkészíthető, ideális családi ebédre, vacsorára..
Hozzávalók
- Kb 80 dkg csirkecomb (felső, alsó)
- 1 nagy lilahagyma (vagy 2 kisebb)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika (füstölt)
- 1 ek olívaolaj
- 1 konzerv aprított paradicsom (40dkg)
- 1 konzerv csicseriborsó (40dkg)
- 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A hagymát megpucoljuk, 8 gerezdre vágjuk. A fokhagymákat nem pucoljuk meg.
- A csirkecombokat bőrrel felfelé egy tepsibe tesszük, a fokhagymákkal és hagyma gerezdekkel elrendezzük. Megszórjuk a paprikával, majd lelocsoljuk az olajjal- az ujjainkkal a bőrbe dörzsöljük az olajos paprikát.
- 30 percre a sütőbe tesszük, majd leöntjük a paradicsommal és a lecsepegtetett csicseriborsóval. Sózzuk, borsozzuk, és kb 15 percig tovább sütjük.
- Akkor jó, amikor a bőr ropogós, a hús átsült, azaz nem pink.
- Tálalás előtt petrezselyem zölddel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk krumpli vagy egyéb zöldségpürével és egy zöldsalátával. Köretek>>
- Ha nincs a kamrában konzerv paradicsom, főzzünk elő fél kiló paradicsomot – daraboljuk fel, és olajon pároljuk meg kb15 percig. Ha nem ereszt elég levet, adjunk hozzá paradicsompürét vagy kevés zöldséglevest.
- A csirke comb lehet alsó, felső – egészben vagy kettévágva.
- A spanyol sült csirkecomb aránylag egészséges étel, és kissé eltér a szokásostól. Mivel paradicsomos, gyerekek is szívesen fogyasztják. Ideális családi ebédre, vacsorára. A maradékot fel lehet melegíteni, a szaftot pedig tunkoljuk ki friss kenyérrel, zsemlével!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu