Lusta hétvégéken mi lehet egyszerűbb egy omlettnél? Ez a sajtos-virslis omlett tíz perc alatt elkészül, laktató és finom (bár fogyókúrázóknak nem ajánlott!). Én ementáli sajtot használtam, de az érlelt Cheddar is passzol a virslis kissé füstölt ízéhez.
Hozzávalók (omlettként)
- 2 szál virsli
- 2 szál újhagyma
- 3 db tojás
- 2 evőkanál reszelt sajt (Cheddar vagy Ementáli)
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ zöld chili (elhagyható)
- Só, bors
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk.
- Az újhagymát és az újhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük és félretesszük.
- Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk az újhagyma és virsli darabokat, és egy percig pirítjuk, amíg a virsli barnulni kezd.
- Hozzáadjuk a tojásos keveréket, hagyjuk egyenletesen eloszlani. Körülbelül 5 percig közepes lángon sütjük, amíg a tojás felülete már nem folyékony.
- A sajttal megszórjuk, majd együkét perc után óvatosan félbehajtjuk az omlettet egy spatulával. Amikor a sajt teljesen megolvadt, egy tányérra csúcstatjuk, majd félbevágjuk és tálaljuk.
Kapcsoltos receptek
Zest.hu