Ez a szuper könnyű olaszos omlett sajttal és pármai sonkával tökéletes hétvégi reggelire vagy brunch-ra. Újhagyma helyett használhatunk kapribogyót, aszalt paradicsomot vagy olajbogyót. Pirítóssal és balzsamecetes paradicsomsalátával tálaljuk.
Hozzávalók (személyenként)
- 3 db közepes tojás
- 2 szál újhagyma, apróra vágva
- 3 szelet pármai sonka
- 1 szelet sajt (diós)
- Friss Bazsalikom vagy zöldpetrezselyem
- Olaj a sütéshez
Elkészítés
- A tojásokat pár csipet sóval és borssal felverjük. Hozzáadjuk az újhagymát.
- Egy serpenyőt enyhén kiolajozunk, majd a közepes hőfokra állított tűzhelyre tesszük.
- Amikor forró, beleöntjük a tojásos keveréket, és hagyjuk egyenletesen eloszlatni.
- Amikor kezd dermedni, az omlett egyik felére tesszük a sajtot, a másik felére a pármai sonkát. Még egy percig sütjük, majd rászórjuk a bazsalikom- vagy petrezselyemlevelet, és félbehajtjuk az omlettet.
- Még egy percig sütjük, vagy amíg a sajt kezd kifolyni.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu