Ez a klasszikus francia sajtos-gombás omlett 10 perc alatt összedobható. A sajt lehet gruyere, ementáli, cheddar, vagy bármiféle sovány sajt. Tálaljuk egy ropogós salátával és friss péksüteménnyel
Hozzávalók (fejenként)
- 3 közepes tojás
- 5 dkg csiperke gomba
- ½ teáskanál kakukkfű levél
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 5 dkg reszelt vagy morzsolt sajt
- Só bors
Elkészítés
- A gombát felaprítjuk vagy vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a gombát, fokhagymát és a kakukkfű leveleket, majd alacsony hőfokon puhára pároljuk. Egy tányérra kiszedjük.
- A tojásokat felverjük három csipet sóval.
- A serpenyőben ismételten kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a tojást és hagyjuk egyenletesen szétterülni.
- Amikor félig ástült, azaz a felszíne még egy kicsit folyékony, rászórjuk a sajtot.
- Amikor a sajt megolvadt és a tojás felszíne már nem folyékony, a gombakeveréket a tetejére adagoljuk.
- Frissen őrölt borssal meghintjük, majd óvatosan félbehajtjuk egy spatulával. Még kb egy percig sütjük, majd kicsúsztatjuk egy tányérra.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu