A croffle vagy croiffle a Kelet-Ázsiai országokban, különösen Koreában, nagyon népszerű: Aalapvetően egy gofrisütőben sült croissant-ról van szó, amit töltve vagy szószokkal tálalnak. Ez a sajtos fügés croffle Gruyere sajttal készült, de Stilton, Gorgonzola, Ementáli vagy érlelt Cheddar is jó a recepthez. Bár a croffle szenzációsan finom–a megolvadt a sajt a gofrisütőlapokra ragad, aminek a tisztítása kissé macerás, így vigyázzunk a sajtra! Ehhez a különleges változathoz a házi füge chutney-t használtam, ami tökéletes reggeli a téli ünnepek alatt.
Hozzávalók
- 2 croissant
- 4 vékony szelet tetszőleges sajt
- 2 evőkanál fűszeres fügelekvár vagy füge chutney
Elkészítés
- Bekapcsoljuk a gofrisütőt.
- A croissant kifliket hosszában félbevágjuk.
- Az alsó felére 2 szelet sajtot helyezünk, majd lekvárral megkenjük.
- A másik féllel lefedjük, majd egy croissant-t a gofrisütőbe teszünk (vagy mindkettőt, ha belefér).
- 2-3 percig sütjük, vagy amíg megfelelően ropogós lesz.
- A sütőlapokat óvatosan letöröljük, majd a másik croissant-t is kisütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek