Őszi és téli méregtelenítésre vagy immunrendszer erősítésére kiváló ez a ropogós vörös káposzta és céklas aláta. Szuper egészséges, vegán, glutén- és tejmentes. Továbbá nagyon könnyű elkészíteni, és az alapanyagok olcsón beszerezhetők a tél folyamán. Tálaljuk grillezett hús vagy hal mellé, illetve hamburgerben, szendvicsekben, tekercsekben és lapos kenyérben töltelékként. Ki lehet egészíteni reszelt sárgarépával, retekkel vagy zellerrel is!
Hozzávalók
- ½ vörös káposzta
- 1 nyers cékla
- ½ lilahagyma
- ½ vörös chili (opcionális)
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- 1 marék tökmag vagy apróra vágott dióbél
- 1 marék petrezselyem zöld, apróra vágva
Elkészítés
- Vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk a káposztát. Lereszeljük a céklát. Vékonyan felszeleteljük a hagymát. Magtalanítjuk a chilit és eltávolítjuk az ereket, majd apróra vágjuk.
- Az összes előkészített zöldséget egy nagy tálba szórjuk. Hozzáadjuk az olajat és az almaecetet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Kb egy órán át pihentetjük.
- Megkóstoljuk, és kiegészítjük olajjal, ecettel, ha szükséges. Belekeverjük a petrezselyem zöldet és a tökmagot.
- Néhány tökmaggal díszítjük, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu