A kínai ropogós hínár kedvelőinek ajánljuk ezt a sokkal olcsóbb verziót. A ropogós káposzta elkészítése tuti egyszerű, szuper ínyencség lehet partikra vagy italozás mellé.
Hozzávalók
- 20 dkg gyalult fodros kel
- 1 ek olívaolaj
- Negyed tk só
- 1 ek szezámmag
- 2 ek nádcukor
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A káposztát megmossuk, lecsepegtetjük, szárazra törüljük (vagy centrifugázzuk), majd egy nagy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk az olajat, sót és a szezámmagot, majd alaposan elkeverjük.
- Egy nagy tepsibe átöntjük a káposztát, egyenletesen eligazgatjuk. Meghintjük 1 ek cukorral, majd a sütőbe tesszük 7 percre.
- A tepsiben a káposztát fellazítjuk, megrázzuk, megforgatjuk, majd megszórjuk a maradék cukorral.
- Visszatesszük a sütőbe kb 7 percre.
- Ropogósra sütjük.
- Tálalás előtt jól átkeverjük.
Tippek
- Tálalhatjuk egy kínai vagy ázsiai menüben ropogós hínár helyett – de remekül passzol koktélok, borozgatás mellé. Nagyon jó esti nassolnivaló TV nézéshez is!
- Fodros kel a legalkalmasabb káposzta a recepthez, amely sötétzöld, vékony és göndör – de ha nem tudunk ilyen fajtát beszerezni, akkor kelkáposztával (vagy fekete káposztával) is kipróbálhatjuk, de ezeket is nagyon vékony csíkokra gyaluljuk le!
- A ropogós káposzta egy tuti egyszerű és különleges csemege, érdemes kipróbálni!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu