Ha valami nagyon finom köretre vagy vegetáriánus ételre vágyunk, de se időnk, se energiánk a konyhában bűvészkedni, érdemes a következő rókagombás cukkini receptet kipróbálni. Nem csupán szuper finom, de kimondottan egészséges is, az elkészítése pedig roppant egyszerű..
Hozzávalók
- 2 nagy maréknyi rókagomba
- 8 bébi cukkini
- 5 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 3 ek citrom friss leve
- 1-2 marék friss bazsalikom levél
- Só, bors
Elkészítés
- A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kézzel kettétörjük. A cukkinikat 3-4 szeletre vágjuk (nem kell a végüket levágni).
- Egy üvegtálban összekeverjük a zöldségeket 4 ek olívaolajjal, és 1-2 csipetnyi sóval.
- Egy serpenyőt felmelegítünk. Amikor forró, beleöntjük a cukkini szeleteket és gomba darabokat. Szép barnára sütjük (ez kb 7-8 perc), lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a citromlevet és a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt leöntjük a maradék olívaolajjal és megszórjuk a bazsalikom levelekkel.
Tippek
- Nagyobb cukkinit is lehet használni, de fontos, hogy zsenge legyen.
- A fokhagymát a sütés alatt is hozzáadhatjuk, de csakis az utolsó 2-3 percben, különben megég és keserűvé teszi az étel ízét.
- Tálaljuk köretként sült húsok mellé – különösen finom grillezett húsokkal.
- Elő-vagy főételként is fogyaszthatjuk péksüteménnyel, crostinival, pirítóssal.
- Ideális méregtelenítés, diétázás, fogyókúra alatt, továbbá vegán, vegetáriánus és egészséges étrendbe is remekül passzol.
- A rókagombás cukkini nem csupán egészséges, de nagyon finom nyárias étel. A fenti recept 2 főre bőven elég.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu